Twitter Özgürlükleri Kısıtladı - Minik Kuş Rahatsız Oldu



twitter

Geçtiğimiz günlerde twitter olayını sanırım duymuşsunuzdur. Dünyaca ünlü sosyal paylaşım sitesi olan, milyonlarca kullanıcı hesabını ve etiketleri barındıran böylesine popüler bir sitenin etiketlere ya da içerisinde bulunan bir resime müdahale etmesi ve bundan rahatsız olması doğru mudur sizce? Saniyede milyonlarca paylaşım yapılan ve maalesef Türkiye'de de resmi ofisi bulunmayan bir sosyal paylaşım alanı. Minik kuş neden öfkelendi? Onu kim kızdırdı? Twitter'ın, bir ülkenin liderine olan sevgi gösterisi ve insanların sevgi paylaşımı karşısında ciddi bir rahatsızlık hissetmesi çok düşündürücü.. 



Özgürlüklerine oldukça düşkün olan batı dünyası, bazı ya da bir çok konuda işine geldiği gibi davranmada oldukça maharetlidir. Bunu zaten her halde artık bilmeyen yoktur. Çünkü bırakın kendi ülkesini, başka ülkelerin bile iç işlerine karışmada çok istekli olmaları ve diğer ülkeler için bilir kişi rolüne soyunmaları, aslında batı dünyasının da her şeyde en iyi olduğunu göstermiyor.




Kimin İmajı Çizildi? Twitter mı Erdoğan mı?

Yapılan müdahaleler, hesabı askıya almak çözüm olmuyor. Twitter'da insanların gerek uygun gerekse gerçekten hiç de uygun, etik olmayan yüz binlerce paylaşımları oluyor. Bunun için twitter'ı biraz karıştırmak yeterli. Kaldı ki sadece twitterda değil bir çok sosyal internet sahalarında bir çok uygunsuz davranışlar, söylemler ve videolar bulunuyor. Bu kadar fazla sayıdaki paylaşımlara hiç ses çıkarmayan twitter, WeLoveErdoğan etiketi karşısında rahatsızlığını bastıramadığı gibi özgürlükler ülkesi sahipleri bu etiketi hemen engelledi ve erişime kapattı.


Angrytwitter




Bu olay, düşüncesi net olan ve mantıklı düşünen bir çok kişi tarafından tepkiyle karşılandı. Sağ duyulu insanlar, twitterın ciddi bir acizlik sergilediğini fark edebildiler. Belki de sadece acı bir gülümseme ile yaşanan olaya çok da şaşırmadılar. Mantıklı düşündüğünüzde sıradan bir etiketin bir şey yokken engellenmesi, böylesine büyük bir firmaya yakışmadı. Erdoğan'ın karşısında twitterın oldukça küçüldüğü ve güçsüzleştiği gözlendi. Eğer dikkat ederseniz imajı çizilen Erdoğan olmadı. Sadece twitter kuşunun yöneticileri ve batı dünyası oldu.



Umarız bu tür olaylar tekrar etmesin. İnsanların özgürlükleri ortak noktada buluşsun ve engellenmesin. Düşüncelerinizi, yaşanan böyle bir olayın size neyi ifade ettiğini belirtin. Yorumlarınızı bekliyoruz. 




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Neden Evlenemiyorum? Evlenmek İstiyorum Ama Olmuyor!

Boyun düzleşmesi Nasıl Geçer? Boyun Düzleşmesinden Kurtulmak!

Hollywood Profesyonel Filim Afişlerini bir Türk Tasarlıyor & Ünlü Türk Grafik Tasarımcı