Ahmet Kural & Sıla Gençoğlu & Yapı Kredi-Sizce Kim Haklı?

2018 ekim ayının başlarında ünlü Ahmet Kural ve şarkıcı Sıla Gençoğlu arasında kimsenin bilmediği bazı olaylar patlak verdi bir anda. Her şey bir anda mı gelişti yoksa zaten ikili arasında bir şeyler yaşanıyordu da o gün mü kriz şiddetlendi ve açığa çıktı bilmiyoruz.. Ahmet Kural'ın anlattıklarına göre birkaç kez ayrıldıkları olmuş. Bazı tv kanalları da ünlü ikili arasında yaşananları çabucak öğrenmiş, anında adliye önünde yerlerini almış, tarafların açıklamalarını büyük bir merakla bekliyorlardı. Böylece ikilinin açıklamalarını hemen canlı olarak yayınladılar. Çünkü Türkiye'de hassas bir konu olan kadına şiddet ile ilgili bir haber varsa, milyonlar dikkat kesiliyor yalnızca Türkiye'de varmış gibi. Belli ki ikilinin arasında ciddi şeyler yaşanmıştı. İkisi de üzgün ve kızgındı. Sanki Sıla daha fazla kızgındı. Canı pek sıkkındı Ahmet Kural'a. Peki neler yaşanmıştı? Ne olmuştu ikilinin arasında? Bir kavga vardı ortada? Bu kavga neydi? Neyin nesiydi insanlar anlamaya çalışıyordu..


Ahmet Kural ve Sıla

Böylece bir kadına şiddet haberiyle daha tüm Türkiye olaya dikkat kesilmişti. Habere göre ve haberi dinleyen milyonlara göre suçlu belliydi. Eğer bir suçlu varsa o da Ahmet Kural'dı elbette. Çünkü o gece alkollüydü. Alkollü olduğu yetmiyormuş gibi bir de şarkıcının kollarında morluklar oluşmuş, yerlerde sürüklemiş ve başını da duvarlara vurmuştu. Medya, özellikle Ahmet Kural'ın alkollü olduğunu üstüne basa basa anlatıyor fakat Sıla için tek kelime etmiyordu. Mesela olayın yaşandığı gece Sıla da alkollüydü. Ama bunu hiç kimseden duymadık. 

Nasıl oluyor da bu erkekler kadınlara sürekli saldırıyor? Ortada hiçbir neden yokken neden bir erkek sevdiği kadını dövüyor? Yoksa haklı olan her zaman haksız mı gösteriliyor? Yoksa her zaman bir neden var da bu gizleniyor mu?

Medya, ikili arasındaki kavgayı, o gece alkollü olan Ahmet Kural'ın Sıla'yı dövdüğünü, onu yerlerde sürükleyip kafasını duvarlara vurduğunu ve Sıla'nın da öfkeyle mahkemeye koştuğunu açıklıyordu. Sıla'nın açıklamaları da bu şekildeydi. Böylece Sıla, 3 ay koruma kararı almaya hak kazandı.

Tüm Sıla hayranları, telefon ve sosyal medya aracılığıyla Sıla için yüz binlerce geçmiş olsun mesajlarını arka arkaya gönderiyor ve en yakın arkadaşları belki de ona ulaşamıyordu. Çünkü Sıla'nın telefonu sürekli çaldığı için telefonu meşgule düşüyor, sevenleri telaş içinde ona ulaşmada zorluk çekiyordu. Evde darp edilmiş, kolu morartılmış ve kafası duvarlara vurulmuştu çok sevdiği erkek tarafından! 

Sıla Gençoğlu ve Ahmet Kural'ın profillerini incelediğimizde yorumlarda nedense Sıla'nın sosyal medya hesabında ona karşı yalanlamalar ve oldukça ağır ifadeler var. İnsanlar, şarkıcının olayı çarpıttığına ve doğru anlatmadığına inanıyor. Ahmet Kural'ın profilinde ise ona karşı daha destekleyici ve yapıcı yorumlar bulunuyor. İncelediğimiz yorumlara göre çoğunluk, Ahmet Kural'dan yana görünüyor ve onu haklı buluyor.

Kural'ın en son açıklamaları önemli. Olayı oldukça açık ve gayet üsluplu bir dille anlatmış. Krizi yakından takip edenler için Kural'ın açıklamaları mutlaka incelenmeli. O gece Kural'ın alkollü olduğunu açıklayan medya, Sıla'nın da alkollü olduğunu açıklamamıştır. Olayın yaşandığı gece Sıla da alkollüydü.


Yapı Kredi Ahmet Kural


Yapı Kredi Ahmet Kural - Yapı Kredi'nin Tavrı !!

Yaşanan olaydan oldukça derin bir üzüntü duyan ünlü şirket Yapı Kredi, özellikle Ahmet Kural'a hitaben kamuoyuna bir bildirim bile yayınladı. Yapı Kredi, olaya oldukça fazlasıyla titizlik gösterdiğini çok bariz bir şekilde ortaya koydu. Şirket, Ahmet Kural ile mevcut iletişim çalışmalarını çok açık bir şekilde durdurduğunu belirtiyordu. Bildiride, Birleşmiş Milletler Kadının Güçlenmesi Prensipleri'ne sıkı bir bağlılık içinde olduğunu ve bu prensiplerin bir imzacısı olduğunu da net bir şekilde belirtiyordu. 

Bildiride, cinsiyet eşitliğinin savunucusu olduğunu belirtirken diğer taraftan oyuncu Ahmet Kural ile olan iletişim çalışmalarını durdurduğunu açıklaması, sizce cinsiyet eşitliğine girer mi? Adil düşündüğünüzde cinsiyet eşitliğini ihlal eden bir davranışa girer. Eğer dengeyi gözetmekse amaç, her iki taraf için de iletişim içerisinde olmak gerekir. Şirket, belki de ünlü komedyeni bir nevi cezalandırıyordu. 

 



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Neden Evlenemiyorum? Evlenmek İstiyorum Ama Olmuyor!

Boyun düzleşmesi Nasıl Geçer? Boyun Düzleşmesinden Kurtulmak!

Hollywood Profesyonel Filim Afişlerini bir Türk Tasarlıyor & Ünlü Türk Grafik Tasarımcı