Mutsuzluk Nedir? Mutsuzluk Nasıl Tanımlanabilir?

Çok Mutsuzum

Mutsuzluk insanın nefsi veya ruhi arzularının, isteklerinin elde edilememesinden kaynaklandığını söyleyebiliriz. Ya da mutsuzluk; uzun süre evde yaşadıktan sonra dışarı çıktığınızda, hayatı hiç de güzel yaşamadığınızı fark etmektir. Mutsuzluk, paranız hiç yokken parası olanları görmektir. İşiniz hiç yokken iyi bir işi, geliri olanları ve güzel para kazanabilen insanları görmektir. Hiç güzel bir arabanız yokken, oldukça güzel araba sahibi olanları görmektir. Mutsuzluk sınavlardan almanız gereken puanı bir türlü alamazken oldukça yüksek puanlar elde edebilen insanları fark etmektir. Kendinizi başka birileriyle karşılaştırmak sizi mutsuzluğa götürebiliyor. 
Yaşam danışmanlığı hizmeti alarak mutsuzluktan kurtulmanın çözümünü bulabilirsiniz. Belki de size bir çözüm olacak etkili bir hayat rehberine ihtiyacınız var.


Mutsuzluk veya Mutluluk Nedir? Hayatta Mutluluk Var mı?


Mutluluk, insanların maddi ve manevi olarak acı çekmemesi ayrıca arzu ve isteklerinin her zaman için karşılanması ve kişinin yapmak istemediği şeyleri yapmaması, bir şeyi yapmak zorunda olmaması halidir. Bir insanın mutlu olabilmesi için bu tanıma uygun bir yaşam sürmesi gerekir. Bu tanıma uygun bir yaşamı olmayan her insanın sık sık mutsuz olacağını söyleyebiliriz.


Mutsuzluk ise, sevgiliniz hiç yokken ya da olmamışken bir anda etrafınızda mutluluk içinde sevgilileri olan, eğlenen insanları görmektir. Sizden daha yakışıklı ya da daha güzel birini görmektir. Hiç görmediğiniz güzellikleri gördükten sonra tekrar eski yerinize geri dönmektir. Kendinizden üst seviyelerde yaşayan insanlara odaklanmak ve bunun farkına varmak birer mutsuzluk sebebidir. İnsanoğlunun fazlaca beklentilerinin olması ve bu beklentilerin bir çoğuna ulaşamaması bunu karşılayamaması onun mutsuz kalmasına ve mutsuz bir kişi olmasına neden olmaktadır.



Beklenti demişken Einstein'ın mutluluk denklemini hatırlamakta fayda var. Hepimizin farkında olması gereken bir gerçeklik var. Dünyada var olan bir gerçeklik. Yani gerçek olan şeyler. Kabullenmemiz gereken elimizdeki gerçeklikler. Einstein'a göre;




Mutluluk= Gerçeklik - Beklentiler


Einstein'ın ortaya koyduğu mutluluğun yukarıdaki formülünü incelediğimizde görüyoruz ki var olan gerçeklik ile beklentilerimizin ve isteklerimizin arasındaki fark mutluluğu veriyor. Yani hayattan bekledikleriniz, arzu ve istekleriniz gerçeklere uzaksa o ölçüde kişiyi rahatsız edecek, mutsuz edecektir. Mutluluğun yorumlanmasında Einstein'ın dünya yaşamı için yaptığı bu tespiti doğrudur. Kişinin makul beklenti ölçüsüne ulaşması ise mutlulukla sonuçlanacaktır.





Einstein ve Mutluluk




Kıskançlık Mutsuzluğu Ateşliyor

Mutsuzluğun bir diğer çok önemli nedeni ise kıskançlıktır. Kıskançlık, kişinin mutluluğunu silip yok eder. Bir kişinin mutsuz olmasında ötekiler birer nedendir. Çünkü çocuklar gibi ne istediğini pek bilemeyen yetişkin insanlar da başkalarında gördüklerinden etkilenir. "Onda var bende yok, bende de olmalı.." gibi bitmeyen bu istekler kişileri mutsuzluğa götürür. Kıskançlık tamamen mutsuz olma nedenidir. Eşitsizliğin, adaletsizliğin de mutsuzluğa neden olması birbiriyle ilişkilidir. Sonuçta her iki taraf da mutsuzdur.


Sürekli karşılaştırma yaparak yaşamak intihar gibidir. Böyle yaşayan kişiler olumsuz düşüncelere sahip olarak kendisini depresyona iter. Hatta farkında bile olmadan depresyon içerisinde yaşarlar. Hayata her zaman umutla bakarak iyi şeyler yapmak ve kötülüklerden, kötü düşüncelerden, kötü eylemlerden uzaklaşmak gerekiyor. Bunu başardığınızda mutlu olmaya başladığınızı, kendinizi iyi hissetmeye başladığınızı göreceksiniz. Hayatta mutlu olmak ve mutlu kalmak dileği ile..




Diğer Mutsuzluk Nedenleri Nelerdir?


Her şeyi isteme, doyumsuzluk,

Kendinden daha ileri seviyedeki kişilere özenme, başkasının parasını, mal varlığını, evini,  işini, maaşını, elbiselerini, özgürlüğünü, giyimini, güzelliğini, çocuklarını, tahsilini, enerjisini, yaşamını kıskanmak, sürekli başkalarıyla kendini kıyaslama yapmak,

Sürekli kendini mutsuz edecek şeylere ve olumsuz düşüncelere, geçmişe odaklanma,

Kendini çaresiz ve en mutsuz kişi hissine kapılmak, üzgün olmak için bahane üretmek, sebepli ya da sebepsiz olarak can sıkıntısı,

Sağlık sorunları,

Bir yakının kaybedilmesi,

İşsizlik, istediği işi bulamama,

Boşanmalar veya evliliklerde yaşanan sorunlar, çiftlerin mutsuzluğa girmesi,

Evlenmek isteyip evlenememek,

Kıskanmak,

Diğerlerinin yaşamının oldukça cezbedici ve mutluluk içerisinde gibi görünmesine aldanmak,

Dünya hayatında karşımıza çıkan engeller, bizim isteklerimizin gerçekleşmemesi,

Karşı cins tarafından terk edilmek, darbe almak,

Pazartesi sendromu ve işe gitme isteğinin olmaması,

Aldatmaların yaşanması veya artışı. Bununla birlikte tüm bireylere kadar yayılan yoğun güvensiz ortam düşüncesinin artışı,



Mutsuzluğunuzu Danışmanlık Hizmeti Alarak Aşmayı Denediniz mi?

Bir çok insan hayatında istediği gibi yaşayamıyor. Bunun için normal olarak mutsuz bir hayat yaşıyor. Hatta bu mutsuzluk öyle hale geliyor ki adeta kronikleşiyor. Artık kişi, her gün bir şekilde sebepsiz bir mutsuzluk hali ile yaşamaya çalışıyor. İsterseniz bunu danışmanlık hizmeti alarak hayatınıza renk katabilir, şikayetçi olduğunuz ruh halinden kurtulmak için farklı çözüm yolu bulabilirsiniz. Hemen bu sayfamızdan sizler de kendinize bir yaşam danışmanlığı rehberi edinin, hayatınızın yol haritasını bulun ve hedefinize varın.








Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Neden Evlenemiyorum? Evlenmek İstiyorum Ama Olmuyor!

Boyun düzleşmesi Nasıl Geçer? Boyun Düzleşmesinden Kurtulmak!

Hollywood Profesyonel Filim Afişlerini bir Türk Tasarlıyor & Ünlü Türk Grafik Tasarımcı