Hackerlar Arabanızı Kontrol Edebilir, Siber Saldırılar Devam Ediyor!

Hacker Saldırıları



Texas Üniversitesi'nde bir araya gelen bazı öğrenciler yaptıkları deneyde, denizde giden herhangi bir gemiye sahte GPS sinyalleri gönderdiler. Bunun sonucunda geminin güzergahı değişti. Gemi, gittiği istikametten saptırılınca hackerların ulaşamayacağı yer hangi bir sistemin varlığını iddia etmek iyice zorlaştı. Siber korsanların akıl almaz yeteneklerinin her geçen gün arttığına da tekrar şahit olduk. Siber saldırılar an içerisinde bile ülkeler arası devam etmektedir. Her geçen gün savunma sistemlerine olan ihtiyacımız artıyor. Siber saldırılara karşı koyabilmeli, kendimizi ve cihazlarımızın savunmasını artırmalıyız.




Teknoloji ilerledikçe kullandığımız akıllı elektronik cihazların sayısı artıyor, ayrıca yine yazılım teknolojisinin ilerlemesi de akıllı cihazların birbirleri ile entegre olmasını hızlandırıyor. Telefonların televizyonlara, televizyonların bilgisayarlara bağlanması daha da kolaylaşıyor. Böylece siber saldırılara daha açık ve savunmasız hale gelebiliyoruz. Sadece bilgisayar ve telefonlardan ziyade otomobiller hatta gemiler bile artık uzman hackerların siber saldırısı tehdidi altında.


Hacker Saldırıları




Twitter güvenlik mühendisi Charlie Miller ve danışman şirketi IOActive'in istihbarat müdürü Chris Valasek, bir yazılım geliştirdiler. Yazılım, bir aracın fren ve direksiyon sistemini uzaktan kumanda ile yönlendirebilen bir çalışmaydı. Yazılım, aynı otomobilin kontrolünü hackerların eline geçmesine neden oluyordu. Hatta bu çalışmayı Forbes dergisi haber yapmıştır. 


ABD'de Ünlü Gazeteci Michael Hasting Nasıl Öldü? 

Aslında bu konu belki de sizi hiç ilgilendirmiyor olabilir. Fakat 2013 yılında ABD'li gazeteci ve yazar olan Michael Hasting, Los Angeles'ta geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti. Michael Hasting'in şüpheli trafik kazası, bazılarının böyle bir yazılımın kullanıldığı iddialarına neden olmuştu. Hatta bu gazeteciye ait bazı haberlerde mercedes'i ile neden kaza yaptığını hatta "Onu kim öldürdü?" şeklinde haberler yapılmıştır. Bu yüzden gözler hackerların üzerine çevrilmiş ve hackerlardan şüphelenilmektedir. Bugün maalesef sadece otomobiller değil, yatlar, gemiler, trenler, kredi kartları, banka hesapları, trafik ışıkları ve uçaklar bile ünlü hackerların ciddi tehdidi altındadır. 


Hacker Saldırıları


Yukarıda bahsettiğimiz Texas Üniversitesi'nde yapılan deneye göre herhangi bir gemiye ya da yatlara sahte GPS sinyali göndererek gemilerin istikametini değiştirmek ispatlandı. Tüm akıllı cihazların hayatımızı kolaylaştırdığının farkındayız fakat siber saldırıların aracınızın fren sistemlerine müdahale etmesini ve sistemi devre dışı bırakmasını istemezsiniz. Otomobil fuarlarına ya da bir galeriye gittiğinizde önce can güvenliğim diyerek satıcıdan bir de sizi koruyacak virüs yazılımını da yanında talep etmeniz sizin en doğal hakkınız. Buna ne siz ne de satıcıların pek şaşırmaması gerekir.





Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Neden Evlenemiyorum? Evlenmek İstiyorum Ama Olmuyor!

Boyun düzleşmesi Nasıl Geçer? Boyun Düzleşmesinden Kurtulmak!

Hollywood Profesyonel Filim Afişlerini bir Türk Tasarlıyor & Ünlü Türk Grafik Tasarımcı