Epifiz Bezinin Büyük Gizemi & 3.Göz Epifiz Nedir?

Epifiz-Pineal


Beynin iki lobunun arasında kalan epifiz bezinin, yüksek algılama kapasitesi, yüksek bilinç, uyanış, sezgisel güç ve henüz keşfedilmemiş bir çok katkısının olduğu çok eski yıllardan beri biliniyor. Epifiz bezi yüzyıllardan beri insanlığın ilgisini çekmiş ve bir çok alanda sembolleri kullanılmıştır. Epifiz bezi, üçüncü göz olarak kabul edilmektedir. 

epifiz bezi





Epifiz(Pineal bez) Bezi Nedir?

Epifiz bezi ışığı sevmeyen, karanlıkta ve yükseklerde aktifleşen, insanın farkındalığının artmasında önemli hormonlar salgılayan, eşsiz bir kıkırdak ve kozalaksı yapıdır. Epifiz bezi, DMT molekülünü ayrıca melatonin(C13H16N202) hormonunu da salgılamaktadır. Yine melatonin hormonu da çok özel ve ayrıntılı bir konudur. 


Not:Özellikle göğüs kanseri olan kadınlarda, prostat hastası olan erkeklerde, melatonin seviyesinin düşük olduğu tespit edilmiştir. 




Dimetiltriptamin-DMT Molekülü

DMT(Dimetiltriptamin) Molekülü Nedir?

DMT molekülü beynin ihtiyaç duyduğu bir maddedir. Tıpkı beynin glikoza ihtiyaç duyması gibi. Fakat günümüzde hala DMT molekülünün neden salgılandığı tam olarak bilinememektedir. Yapılan araştırmalarda özellikle doğum ve ölüme yakın zamanlarda bu molekül bolca salgılanıyor. DMT molekülünün diğer boyutlarla aramızdaki engelleri kaldırabildiği de düşünülmektedir.



Epifiz bezinin ve salgıladığı hormonların, paranormal yetenekleri olan insanlar için de faydası olmaktadır. Paranormal yönleri gelişmiş olan insanlarda ve evrenden kanal mesajları alan kişilerde epifiz bezi oldukça aktiftir.



Elektromanyetik Dalgaların Epifize Etkisi Vardır

Elektromanyetik dalgaların da epifiz bezine önemli etkileri bulunmaktadır. Elektromanyetik dalgalar epifiz bezini etkileyerek melatonin hormonun salgılanmasına neden olmaktadır. Hatta güneş patlamalarında çevreye ciddi ölçüde elektromanyetik dalgalar yayılır. Dünyaya kadar ulaşabilen bu manyetik dalgalar da melatonin salgısını hızlandırmaktadır.


epifiz bezi


Göz bebeklerinden giren güneş ışınları da epifiz bezi için oldukça faydalıdır. Güneş ışınları sayesinde epifiz bezi aktif hale geçebilmektedir. Güneş ışınları bu bez için çok önemli bir gıdadır. Her gün en az bir saat güneş ışığından faydalanmak sağlık açısından da önemlidir.





Eski tarihlerden günümüze kadar, hatta bugün bile hala hem dini hem siyasi olarak bir çok alanda epifiz sembollerinin kullanıldığını görebiliyoruz. Hatta müzik kliplerinde bile. Epifiz bezi için en çok kullanılan semboller, göz ve kozalaktır. Çünkü yapısı kozalağa benzemektedir. Epifiz bezi siyasetten bilim adamlarına kadar bir çok insanın ilgisini çekmiştir. Bugün Amerikan dolarının arka yüzündeki her şeyi gören göz simgesi bulunmaktadır. Bu da gerçekte epifizi temsil etmektedir.



Sodyum Florür ile İnsanlığın Köleleştirilmesi Fikri

Epifiz bezinin önemli bir düşmanı var. Yapılan araştırmalarda sodyum florürün epifiz bezini olumsuz etkileyerek yapısını ve işlevini bozduğu gözlenmiştir. Böylece bazı kişilerin, kitleleri kolayca kontrol altına almaları hız kazanmıştır. Bir çok yiyeceklere, sulara ve diğer içeceklere sodyum florür katılarak büyük kitleleri çok daha kolay kontrol altına almaları da kolaylaşmıştır. Hatta Adolf Hitler'in bile askerlerinin içme sularına sodyum florür kattığı bilinmektedir. Çünkü sodyum florür ile askerleri olumsuz etkileyip, aldıkları emirlere itiraz etme ve sorgulama yeteneklerinin engellenmesi istenmiştir.  






Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Boyun düzleşmesi Nasıl Geçer? Boyun Düzleşmesinden Kurtulmak!

Neden Evlenemiyorum? Evlenmek İstiyorum Ama Olmuyor!

Hollywood Profesyonel Filim Afişlerini bir Türk Tasarlıyor & Ünlü Türk Grafik Tasarımcı