Kocaeli ve Gebze'de Bilişim Vadisi, Silikon Vadisi

silikon vadisi gebze





Amerika'daki bilişim vadisi benzerleri Türkiye'ye de geliyor. Kocaeli ve Gebze yakınlarına bilişim vadisi kuruluyor. Faaliyete geçirilmesi düşünülen bilişim vadisi, teknoloji ve sanayi ile bütünleşecek. Türkiye daha çok teknolojik üretime yönelik yatırımları önemserken aynı zamanda silikon vadisi ile ilgili çalışmalarını da hızlandırdı.



Amerika'da dünyaca ünlü bilişim şirketleri bulunuyor. Bu silikon vadisi benzerleri artık Türkiye'de de kurulacak. Kocaeli ve Gebze'nin uygun bölgelerine silikon vadisi kurulması hedefleniyor. Kurulacak olan silikon vadisi teknoloji alanına yönelik fizibilite çalışmasının yıl sonuna kadar başlayacağını açıklayan eski çevre ve şehircilik bakanı Erdoğan Bayraktar, yeni uygulamalar sayesinde teknoloji ile sanayinin bütünleşeceğini vurguladı. Silikon vadisi merkezleri sayesinde önemli araştırma ve geliştirme yöntemleri uygulanabilecek.




Silikon vadisi San Francisco dışında San Jose'de adeta bir şehir gibi. Zamanında bazı küçük ar ge firmaları gitmişler. Gebze ve İstanbul arasında bir yerde kurulması planlanan bilişim vadisi, yine Türkiye'nin önde gelen bilişim merkezi Tübitak'ın Gebze'deki tesisleri ile birlikte çalışma yapılmasına imkan sağlayacak.  







Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Neden Evlenemiyorum? Evlenmek İstiyorum Ama Olmuyor!

Boyun düzleşmesi Nasıl Geçer? Boyun Düzleşmesinden Kurtulmak!

Hollywood Profesyonel Filim Afişlerini bir Türk Tasarlıyor & Ünlü Türk Grafik Tasarımcı