İntihar Ediyorum Diyenler



İntihar etmek isteyenler eksilmiyor ve dünyada her 3 saniyede 1 kişi intihar girişiminde bulunuyor. Nedensiz veya nedenli yaşanan olumsuzluklar karşısında kişinin çözüm yolu arayışına girmesi ve sonucun yine olumsuzluklarla sonuçlanması karşısında bir girişimde bulunarak hayatına son vermesi. İntihar etmek ülkemizde de varlığını sürdürüyor. 



Geleceğe Dair Umutlarınızı Yitirmeyin
Geleceğe dair umutların yitirildiği, çaresizlik içerisinde kalan kişilerin başvurduğu bir yöntem. Düşünce sistemini felç eden içsel bir cinayet intihar. İntihar eden ya da etmek isteyen kişilerin yaşadığı yoğun değersizlik hissi, saçma ilişkiler, kişisel problemler, bunalım bu insanları intihar etmeye zorlayabiliyor. Bunalan kişinin intihar gibi bir olay ile kendine çözüm yolu araması da ayrı bir merak konusu. Zaten intihar etmek buna çözüm değildir. Bir çare değildir intihar etmek.


Elbette herkesin, hepimizin sorunları, problemleri var. Peki intihar mı edeceğiz? Hayır tabi ki sadece sabredeceğiz. Kaldı ki intihar eylemine hem dinimiz hem de örfümüz izin vermez. Buna rağmen intihar haberi duymadığımız bir günümüz yok.


Dünya sağlık örgütünün hazırladığı rapora göre, dünyada her kırk saniyede bir kişi hayatına son veriyor. Her üç saniyede bir kişi de intihar girişiminde bulunuyor.


Ölümlerin ilk on nedeni arasında sayılan intihar eylemi bakın Türkiye İstatistik Kurumuna göre ülkemizde ne seviyede: 2013 araştırmasına göre geçen yıl ölümle sonuçlanan intihar sayısı 3189 iken bunların %72.7 sini erkekler, %27.3 ünü de kadınlar oluşturuyor ve bu sayılar her geçen gün artıyor.





Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Neden Evlenemiyorum? Evlenmek İstiyorum Ama Olmuyor!

Boyun düzleşmesi Nasıl Geçer? Boyun Düzleşmesinden Kurtulmak!

Hollywood Profesyonel Filim Afişlerini bir Türk Tasarlıyor & Ünlü Türk Grafik Tasarımcı