Erkekler, Kadınlara Karşı İlgisizlik Göstermeyin!

Kadınlara Karşı İlgisizlik onu Sanal Aleme Sürüklüyor

sevgilim

Günümüzde teknolojinin daha fazla gelişmesi, maalesef aile içi iletişimi de azaltmıştır. Televizyonların evimize girip hızla yayılması, ardından televizyon kanallarının zamanla çok artması, buna ek olarak cep telefonlarının oldukça gelişmesi ile insanlar başlarını telefonlardan hiç kaldırmaz oldular. Böylece aile içi iletişimler azaldı. Eşler birbirlerine karşı ilgisiz olmaya başladılar. Erkekler kadınlara karşı ilgisiz oldular. Kadınlar da erkeklerine karşı ilgisiz oldular.



Peki sadece bu saydıklarımız ile mi kaldık? Hayır sadece bunlar değil tabi. Hayatımıza bir de interneti dahil ettik. Ona hem telefon ile hem de bilgisayarlarımız ile ulaşıyoruz. Tüm bunların hayatımıza girişi, insanların birbirleriyle hatta aile içi iletişimlerini de çok etkilemiştir ve etkilemeye devam etmektedir. Acaba çok eski yılları mı arıyoruz? Belkide teknoloji, aile içi kültürünü kötü etkileyerek huzurumuzu ve mutluluğumuzu alıp götürdü. Böylece bireyler yalnızlaştı ve sanal alemde bir dost ya da başka kişilerle iletişime geçtiler. Uzmanlar yalnızlaşan kadının sanal aleme sürüklendiğini ve sosyal medyalarda kurulan arkadaşlıklar ile birlikte yuvaların da dağıldığını belirtmektedir.


Kocamın çok güzelsin dediğini nişanlılık dönemindeyken hatırlıyorum. Ondan birkaç güzel söz bekliyorum. Fakat böyle sözler söylemiyor. Eşimin ilgisizliği devam edince bir tavsiye ile internette bir arkadaşlık sitesinde biriyle tanıştım. Tanıdığım kişi benim iyi biri ve güzel olduğumu söylüyor. Kocam bana karşı çok ilgisiz. Ne yapabilirim? Sizce sorun bende mi?  ” 


Bu cümleleri söyleyen kişi yaklaşık 11 yıllık evli ve iki çocuk annesi bir bayan. Yetkili kişiler bu evliliğin sadece kağıt üzerinde devam ettiğini, duygusal anlamda ise bittiğini belirttiler. Kadınlar arasında da yaygınlaşan internet kullanımı, sosyal medya ve arkadaşlık siteleri aile hayatını kötü etkiliyor. Böylece azalan aile içi iletişim, yerini facebooklara, bir takım arkadaşlık sitelerine bırakıyor. Aslına bakarsanız facebook gibi bir internet sitesinin tek amacı vardır. Bu site eski uzaklaşmış olduğunuz tanıdığınız kişilere yaklaşmak için kurulmuştur ve hala da bu amaca hizmet etmektedir. Bunun dışında saatlerin bu sitede harcanması, saatlerce oyunlar, tavlalar oynanması çok acıdır.

chat



Son on yılda internet, boşanma ve aldatma oranının artışına katmerli bir şekilde de neden olmaktadır. Dikkat ederseniz internet kullanımının yaygınlaşması on yıl öncesine dayanıyor. Bu süre içerisindeki artan internet kullanımı ile birlikte boşanmalar da artmıştır. Bazı uzmanlar arkadaşlık sitelerini inceliyor. Hatta bu konuda bir deneme yapılmış. Aile yaşamını koruma derneği başkanı İnci Yeşilyurt, bir arkadaşlık sitesinde farklı sahte profiller oluşturuyor. 

Oluşturduğu farklı üç erkek ve üç kadın profili ile güzel talepler aldığını belirtiyor. Sahte karakterlerden zengin olan kadına evlenme teklifi yapılmış. Memur kızı olarak oluşturulmuş karaktere ‘olabilir’ denilmiş. Saf ve gariban bir kız olarak oluşturulmuş karakter için ise ‘katlanabilirim’ şeklinde mesajlar gelmiş. İnternetteki bu şekilde mesajlaşma etkileşiminde üçüncü cümleden sonra iletişim bilgileri, telefon bilgileri de paylaşılmaktadır.


Yukarıda örnek gösterdiğimiz gerçek bir bayana ait cümleleri okudunuz. Bu bayan da eşinden gördüğü ilgisizlik sonucunda arkadaş tavsiyesiyle bu tür sitelerle daha çok ilgilendiğini söylüyor. Ansızın tanıştığı kişi kendisine güzel bir kadınsın, güzel kadın, gibi iltifatlarla hoş cümleler yazarak, iltifatlar ilerliyor ve yeni yeni aşklar doğmaya başlıyor. Böyle iltifatların devamlı olması, bu kadına bir moral oluyor ve haliyle ailesine de motive oluyor. 

Böylece karşısındaki bu erkeğe de merakı gün geçtikçe artıyor. Merakı artan bayan, artık bu adamı tanımak istiyor. İnternette sohbet ettikleri cümlelerin güzel, alımlı olması bayanın sanal duygularının gerçek olduğunu sanmasına neden oluyor. İnci Yeşilyurt bu süreçte bayanın duygusal açlığını giderdiğini belirtmektedir. Daha sonra İnci Yeşilyurt bayanın kocasıyla da birkaç defa görüşerek eşine çiçek alması için görev vermiştir. Çiftlerin arası daha iyiye doğru gitmiştir.


internet


Eşler Arası İletişime Dikkat

·         Erkek empati kurmalı. Sadece erkek değil elbette bayanlar da empati kurmalıdır. Eşinin ihtiyaçlarını karşılamayı düşünmeli bunu görev bilmelidir. Kişiler nişanlılık sürecinden itibaren kesinlikle birbirlerine karşı gerçekçi olmalıdır. Sahtecilikten uzak kalınmalıdır. Kadınlara ya da eşinize karşı elbette ilgisizlik gösterilmemelidir. Eşler birbirlerine sevgiyle, aşkla yaklaşabilmelidir.

·         Hayatın 24 saat pembe cümleler ve güzel sözlerle dopdolu bir yer olduğu düşünülmemelidir ve bu her an beklenmemelidir. Hayatın problemleri de vardır fakat bu problemleri birbirinize yansıtmayınız.
·         Aile hayatı yeme, içme, çalışma ve televizyon seyretmekten ibaret olmamalıdır. Bu çerçeveyi farklı bir etkinlikle kırmalıdır. Biraz daha farklı bir etkinlik uygulayarak yaşamınızı süsleyebilirsiniz.

Sadece birbirinize karşı şık ve güzel giyininiz. Birbirinizi etkilemek için. Başkalarını, kesinlikle sokaklardaki ve çarşıdaki insanları etkilemek için şık giyinip evden çıkmamalı. Şunu da iyi bilmek gerekir. Sizin en tatlı yakınınız kocanızdır.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Neden Evlenemiyorum? Evlenmek İstiyorum Ama Olmuyor!

Boyun düzleşmesi Nasıl Geçer? Boyun Düzleşmesinden Kurtulmak!

Hollywood Profesyonel Filim Afişlerini bir Türk Tasarlıyor & Ünlü Türk Grafik Tasarımcı