Çok Para Kazanmak İstiyorum


Para Kazanmak İstiyorum

kolay para

Para günümüzde her şeydir. Para makamdır, mevkidir, özgüvendir, ihtiyaçtır. Para kişinin kendisini iyi hissetmesine destek olur. Kimse az paraya çalışmayı istemez bunu biliyoruz. Kazanması da o kadar zahmetli maalesef. Para gezmektir. Eğlenmektir. Özgürlüktür. Para hakkında konuşulacak şey fazladır. Fakat kısa ve öz bir açıklama yap diyorsanız. Para sadece bir ihtiyaçtır diyelim.



Para dünya kurulmuş kurulalı, her zaman kolay elde edilemeyen, hayatın, insanların önemli bir parçası olmuştur. Onsuz yaşamak mümkün değildir. Para mutluluk mudur? Evet para mutluluktur tabi ki. Yani şöyle, parasızlık mı para mı? Para olmayınca mutsuz olacağımız kesindir. Ne doktora gidebilirsiniz? Ne de başka bir yere. Çünkü o her şeydir. Para öyle ki onsuz cahil bile kalabiliyoruz ya da her hangi bir okul okuyamıyoruz. Hayatı acımasız hale getiren de bizden başkası değil aslında. Burada vahim bir durumu var insanoğlunun. Geçinmek, mutlu olabilmek, yaşamını devam ettirebilmek için para kazanmak ve çalışmak zorunda.


para kazanmak




Para evliliktir gerçekten. Ne demek istedim. Yani para olmayınca evlenmek çok zor olur. Günümüzde hepimizin ciddi bir ihtiyacı olan para denilen şey olmayınca, insan kendini değersiz hissediyor. İşte bir şey daha. Para değerdir. İnsana değer veren bir madde. Bir şeyin bedelini satın alabildiğimiz bir araç. O bir makamdır bu dünyada. Para markadır ve mevkidir. Para için karaktersiz patronların ağız kokusunu çekeriz. Paranız eğer varsa zaten başınız dik bir şekilde onların yanından ayrılabilirsiniz Paranın gücü işte böyle bir şey.

Para daha lüks ve daha rahat bir yaşam demektir. Parasızlık paspal ve fakirlik demektir. Para sıcaktır. Para ile ısınabiliriz. Hal böyle olunca insan olmanın ne kadar zor olduğunu görüyoruz. Elbette paraya önem vermeyelim. Karakterimizi bozmasına izin vermeyelim. Para öyle ki, para sayesinde karakteri bozulmuş kişilerin karşısında bizleri ezilmekten korur. Tabi o kişiyle aşık atacak paramız varsa. Eğer orta halli iseniz hiç de kafaya takılacak bir şey de değildir.

Para ile öz güven kazanabiliriz. Fakat aslında bu şekilde düşünmemek gerekir. Ama ne yapacaksınız para işte insanı kamçılıyor ve farklı duygular hissetmesine neden oluyor.

Günümüzde paranın bu kadar değerli, insandan daha üstün ve güçlü olması üzücüdür. İş ahlakının düşük seviyelerde olması, hukuk kurallarının doğru bir şekilde oturtulamaması parayı insandan daha değerli hale getirmiştir. İş verenler ve devletler daha acımasız hale gelerek insanlığı ezmiş ve buna da devam etmektedir.





Paranın Kölesi miyiz?
Paranın her şeyden önce bir ihtiyaç olduğunu belirttik. Para bir ihtiyaçtır. Fakat kazanılması oldukça zordur. Eğer dikkat ederseniz işsizlik hiç bir zaman tamamen ortadan kalkmıyor. İşin kötüsü, sevmediğimiz işi yapmak zorunda olmamızdır. Bu sıkıntıyı da aşabilmeyi çok istiyorum. Hani Steve Jobs'un bir sözü var; "Seveceğiniz işi bulana kadar onu aramaya devam edin". O zaman ölene kadar onu arayalım mı? Günümüzde maalesef paranın kölesiyiz. İnsanlık paranın kölesi olmuş durumdadır. Bu da güç sahiplerinin insana çok az değer verdiğini göstermektedir. Elbette bir gerçek vardır ki; hiç bir insan paranın kölesi olmayı istemez. Hatta bugün yahudiler pek çalışmazlar, yahudiler kendilerini çok önemli ve kıymetli bir millet olarak nitelendirdiğinden diğer tüm insanlığı değersiz görür ve onları köleleştirmek istemektedirler. Bunu da başarmışlardır. Hahudiler paranın kölesi değildir.



Paranın kazanılması için canımızı ortaya koyarız. Para kazanabilmemiz için önemli bir gerçek var. O da işimiz ve işimizde sürekliliğimiz. Kolay işler de var elbette fakat bulabilmek önemli. Kolay işler olduğunu iddia edebiliriz. Çünkü dışarıdan kolay gözüküyor belki de. Aslında uzatmaya gerek yok. Başlıkta da belirttik. Evet bizler maalesef paranın kölesi halindeyiz. Fakat bir an önce bozulması ve yeniden acil olarak düzenlenmesi gereken bir denklem var. İşte o denklem:
       

  Çok Emek + Çok Zaman  =  Az Para


Gördüğünüz gibi günümüzde insanoğlunun boynunu ve de belini büken, iş hayatını özetleyen denklem budur. Bu denklemin kırılması için önce devletlere iş düşüyor. Hatta devletler bile değil şirketlerin, iş verenlerin çözmesi gereken bir problemdir. Çünkü onlar yeter ki istesinler çalışanlarını paraya boğabilirler, aynı zamanda fakir de bırakabilirler.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Neden Evlenemiyorum? Evlenmek İstiyorum Ama Olmuyor!

Boyun düzleşmesi Nasıl Geçer? Boyun Düzleşmesinden Kurtulmak!

Hollywood Profesyonel Filim Afişlerini bir Türk Tasarlıyor & Ünlü Türk Grafik Tasarımcı