Neden Sevgilim yok? Statükoculuk

Kız Arkadaş Ya da Erkek Arkadaşım Neden Yok?


Kız Arkadaş




"Neden bir kız arkadaşım yok? Neden bir sevgilim yok? Neden bir erkek arkadaşım yok? Artık bıktım. Kısmet gelsin artık. Kimseyi beğenemiyorum.  Soğuk biriyim. Kendime çarşıdan mı sevgili bulayım sizce?"




 Eğer siz de böyle problem yaşıyorsanız, yakınıyorsanız bir yerlerde ciddi bir problem yaşıyoruz demektir. Üzülmeyin problem sizde değil, daha çok bu amaca hizmet eden bir kuruluş olmamasından kaynaklanmaktadır. Bir türlü kız arkadaşım olmuyor, sevgilim yok, beğenemiyorum ya da onlar beni beğenmiyorlar gibi yakınmalar da zaten normaldir haklı olarak. Peki ne yapmalıyız? Çarşılardan mı sevgili edineceğiz?




Cevap: Elbette çarşılardan da bulacağız. Çarşıları da ihmal etmemeliyiz. Tekrar ediyorum. Olur mu öyle şey? Demeyiniz. Utanmamalıyız. Çünkü belki de istediğiniz eş çarşılarda ya da alışveriş merkezlerinde. Belki de yanından geçiyorsunuz. Kesinlikle temas kurulmalıdır, temas kurulabilir. Yoksa nereden sevgili bulacağız? Evde bekleyerek mi sizce? Cevabınız eğer evet ise neden sevgilim yok demeye devam..




Evlenmek istiyorum




Bu konudan kaç kişi şikayetçi, dertli bilemiyoruz. Fakat bir gerçek var. O gerçek de günümüzde televizyonlarda yayınlanan evlendirme programlarının tamamen bir ihtiyaç nedeniyle ortaya çıkışıdır. Bu tür programlar kesinlikle eğlence amaçlı değildir. İnsanlara özellikle kendisine eş bulamamış kişiler için ciddi bir ihtiyaç nedeniyle ortaya çıkmıştır. Sizlerin de gördüğü gibi evlendirme programlarına katılan ve katılmaya gayret eden kişilerin sayısı da az değildir.




Evlenememiş ve artık bekarlıktan sıkılmış kendine uygun bir eş arayan insanlar bu programlardan medet umarlar ve programa katılmak için adeta can atarlar. Kendilerini elbette kınayacak değiliz. Denize düşen yılana sarılır misali bu kişiler kendilerine haklı olarak bir çözüm aramaktadırlar. Mutlu bir yuva kurmak. Sevmek ve sevilmek için çaba gösteriyorlar.




Bizler insanız. İnsan olarak da inanın çok aciz varlıklarız. Hatta öyle ki kendimize seveceğimiz bir eş bulamayacak kadar aciziz. Böyle bir durumda yardıma ihtiyacımız vardır. Yani birileri elimizden tutacak, bizi iyi tanıyacak. Bizi tanıdıktan sonra hızlı ve etkili bir eş araması yapacak. Daha sonra bizi o kişiye yaklaştıran, buluşturan bir hizmetten bahsediyoruz aslında. Peki bu hizmet nedir? Nasıl olabilir? Evlendirme programları ile mi olmalıdır sizce? Tabi ki bu işin en etkili olan yöntemi bu programlar belki olabilir fakat eksikleri çok fazla.




Çarşıdan mı Erkek Arkadaş Bulacağız?

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi evet diyoruz çarşıdan kendimize sevgili bulacağız. Bu problemi aşacağız. Olur mu demeyin. Kadın veya erkek olarak aktif olmamız gerekiyor. Arkadaş edinmemiz, kafelere uğramamız ve en önemlisi bakışmamız nihayet birbirimize yaklaşmamız gerekiyor. Lütfen bu konuda gurur yapmayın yoksa ölene kadar evlenemeyebilirsiniz. Gururu hemen bir kenara atıverin. Bundan kurtulun ve gülün, gülümseyin. Yoksa kendine bir eş bulamamak, evlenememek toplumumuzun kanayan bir yarası olmaya devam edecektir.



Sevgilim Yok



Dediğimiz gibi aktif olarak çarşılara da çıkacağız. Gerekirse beğendiğimiz kıza ya da bir erkeğe küçük bir gülücük atabiliriz. Onu beğendiğimizi hissettirebiliriz. Sonrasında eline bir not kağıdı da uzatılabilir. Lütfen bunu kabul edin diyerek kısa kişisel bilgilerimizi verebiliriz. Bir telefon numarası yeterli olabilir. Kadın ve erkek olarak birbirimizden kaçar, birbirimize tavır yaparsak bunun sonu sizce nereye varabilir? 



Ya birbirimizden nefret etmeye ya da birbirimizden uzaklaşmaya yol açar. Buna engel olalım. Birbirimize yaklaşmamız için bahaneler bulmamız gerekiyor. Aksi taktirde neden sevgilim yok, neden olmuyor demeye devam edeceğiz.




Tiyatro seyrederken ya da sinemada, yarışma programlarında, otobüste, trende ya da bir uçakta da sevgili bulabiliriz. Yeter ki karşı cinsler birbirlerine gülümsesinler, birbirlerini beğenen insanlar yeter ki bir adım yaklaşsınlar. Bu şekilde merhabalaşmak ve yalnız kalmaya son vermek gayet kolay olabilir. Ön yargımızın olması gayet normaldir. Tanımadığınız insanlar ile önce bakışarak, sonrasında konuşarak tanışabilirsiniz.





Türkiye'deki Kalitesiz Arkadaşlık Siteleri ve Ücretli Olması

Türkiye'de baktığımız zaman bir çok arkadaşlık siteleri var. Özellikle internetin bu amaca hizmet etmesini sağlamak çok akıllıca bir düşüncedir. Maalesef beceriksiz kişilerin kollarını sıvaması ve gelişi güzel arkadaşlık siteleri kurmaya çalışması pek fayda vermiyor. 


Fakat arkadaşlık sitelerinin başarısız olmasının nedenleri bu sitelerin bir çoğunun kalitesiz oluşu, güvenilir olamayışı ve hemen ücret talep etmesidir. Ziyaretçilerden hemen ücret istemeleri, paralı olmaları ise kullanıcılar için birer dezavantaja dönüşüyor. Çünkü ziyaretçi ücret ödemek istemiyor ve hayal kırıklığı yaşamak istemiyor. 


Neden sevgilim yok problemine hizmet edecekleri yerde sadece insanlardan para kazanmak amaçlı hazırlanan gereksiz çöplük haline gelmiş arkadaşlık siteleri. 



Bu tür internet sitelerinden kaç kişi kendine bir arkadaş bulabiliyor merak ediyorum gerçekten. Sonuçta her geçen gün bir yenisi internet alemine ekleniyor. Şöyle girip baktığımız zaman hiç de iç açıcı olmadığını, faydasız olduğunu görüyoruz. Bize göre sevgili arayanlara hizmet ettiğini iddia eden bu arkadaşlık sitelerinden hemen hepsi insanları caydırıyor. 






 Nasıl Eşleşebiliriz ve Sevgili Bulabiliriz? 

Toplum olarak, ilişkiler ve bir çok konuda geri kalmış bir seviyemiz var. Toplum mühendislerinin ya da bilim adamlarının ne iş yaptıklarını, faydalı işler yapıp yapmadıklarını da merak ediyorum. Şimdi aşağıdaki uzun videoyu mutlaka seyretmenizi isterim. 


Doğru kişi ile eşleşmenin hayatımızda ne kadar önemli olduğunu da biliyoruz. Kadın ve erkeklerin birbirlerine benzer yüzlere sahip olmalarının ilişkilere olumlu yönde katkısı olduğunu da bilim adamları söylüyor. Her insan elbette doğru insanla eşleşmek ister. Fakat bu zor bir şeydir. Doğru insanla sevgili olmanın, evlenmenin, o kişiyi bulmanın zor olduğunu bu videodan da öğrenebilirsiniz. Şimdi videoya odaklanın.



Erkek Arkadaş

Dünya Karışık bir Yer

Dünyaya insanoğlunun yayılış biçimine bakıldığı zaman aslında çok plansız ve düzensiz olduğunu söyleyebiliriz. Büyük şehirler, kız ya da erkek arkadaş veya ciddi sevgili bulabilme konusunda potansiyelin yüksek olduğu yoğun kalabalık bölgelerdir. Buraları iyi değerlendiren ve devamlı bir arayış içinde olan, çabalayan kişiler daha şanslıdır. İnsanoğlunun dünyaya gelişigüzel yayılışı, doğru insanların birbirlerinden uzak kalmasına yol açıyor. Belki de kader bunu gerektiriyor. 



Böyle olunca maalesef birbirlerini sevecek olan insanlar birbirlerinden uzak kalıyorlar. Böylece yanlış birliktelikler ve yanlış evlilikler ortaya çıkabiliyor. Hani bir söz vardır ya "Biz yanlış yerlerde dünyaya gelmişiz" durum işte bunun gibi bir şey. Yani tam istediğimiz kişi ile evlenmek istemeli ve de çok seçici olmamalıdır. Aşırı seçicilik, evlenememek anlamına gelebiliyor.



Seveceğiniz kişiyi ya da eşinizi bulabilmek için oldukça girişken olmak, devamlı gezerek araştırmak, ilk adımı karşı taraftan beklememek çok fayda verecektir. Tabi bahtı açık, kaderi açık ya da şanslı olmak da ayrı bir nimettir.   




Teknolojinin varoluşu bizim için önemli bir fırsat diyeceğiz fakat maalesef bunu söyleyemiyoruz. Çünkü teknolojiyi doğru kullanamıyoruz. Oysaki telefonu bulan, bilgisayarı, interneti keşfeden insan, nasıl oluyor da bu hizmeti yeni insanlar ile tanışabilme ya da tanıştırabilme sahasında hiç kullanamıyor bunu anlamak çok zor doğrusu. Hadi eski yıllarda değiliz ki güvercin kullanalım ya da duman.



Gurur yapmanın ciddi bir tehlike olduğunu tekrar hatırlatmak isteriz. Hoşgörüsüz dış görünüş ve karşı cinse karşı son derece ciddi ve asık suratlı tavırlar ki bu da genel olarak kadınlarda var olan bir durum, bunu yapmak sadece kendimiz için yaptığımız bir tehlike ve zarardır aslında. Hele ki hoşlandığımız bir karşı cins için ondan hoşlandığımızı hiç belli etmemek ya da belli etmemek için çaba göstermek tam bir akılsızlık davranışıdır. Akıl almaz bir eylemdir. Hiç olmasa gülümsemeli ve merhaba diyebilmeliyiz. 




Kariyer Uyuşmazlığı = Statükoculuk

Bazı bayanlar elbette haklı olarak evlenecekleri kişilerin avukat ya da futbolcu ya da iyi bir iş sahibi olmasını ister. Bazıları da vardır ki daha niceleri karşıma çıkar diyerek kaliteli insanları terk ederler. Bu tabi pişmanlık yaratır. Önemli olan, mutluluğu kimin yanında hissettiğinizdir. Yapılan doğru davranış, yanında mutlu olduğunuz dürüst insanlardır. Onların yanında hissettikleriniz hoş, güzel, huzur verici ise ve anlaşabiliyorsanız bu kişileri kaçırmamak gerekir. Frekanslarınız uyuşuyorsa size uygun kişiler bu kişilerdir.




İş hayatının büyük önemi ve sayesinde insanlar kendi mesleklerine yakın kişilerle evlenebiliyorlar. Ya da sırf kariyer uyuşmazlığı ortaya çıkarılıyor. "Kariyeri kariyerime uymuyor ki" düşüncesi de sınırı daha fazla daraltıyor. Böylece insanlar diğer kişinin kariyerine odaklanıyor. Adeta o kişi ile değil de eğer evlenecekse karşısındaki kişinin mesleği ile kariyeriyle evleniyor.






Bu blogdaki popüler yayınlar

Neden Evlenemiyorum? Evlenmek İstiyorum Ama Olmuyor!

Boyun düzleşmesi Nasıl Geçer? Boyun Düzleşmesinden Kurtulmak!

Hollywood Profesyonel Filim Afişlerini bir Türk Tasarlıyor & Ünlü Türk Grafik Tasarımcı