Brokoli Çorbası Nasıl Yapılır?


Lezzetli Brokoli Çorbası

Anneler çocukları ve biricik ailesi için faydalı, vitaminli, sağlıklı olan yeşil yapraklı sebzelerle besleme taraftarıdır. Çünkü doğaldır, sağlıklıdır. Eğer siz de çocuğunuzun yeşil sebzeli yemekler yemesi konusunda şikayetçi iseniz, isterseniz bir de brokoli çorbasını deneyin. Bunun için brokoli çorbasının yapılışına ihtiyacımız var. Brokoli çorbasının yapılışını zaten bir defa öğrendiğinizde artık kolayca bu çorbayı yapabileceksiniz. Brokolinin enfes ve vitamin dolu çorbasını minik çocuklarınız için denemelisiniz. Çocuklarınızı bir şekilde ikna edebilmeli ve onları sağlıklı besinler ile besleyebilmelisiniz. Her anne bunu çok ister.



İsterseniz brokoli çorbasının yapılışına geçelim. Krema olmadan yaptığımız sosu, içine eklediğimiz sebzeler sayesinde tadını yumuşattık çorbamızın.

Malzemeler(Sekiz kişi için)
Yarım kilo brokoli, 1 adet kuru soğan, 1 adet büyük patates, 1 bardak süt, 3 adet havuç, zeytinyağı, tuz, nane, kırmızıbiber, 1 yemek kaşığı un, 1 yemek kaşığı tereyağ, 1 paket ya da 1 yemek kaşığı et suyu ve yarım limon suyu.

brokoli çorbası


Brokoli Çorbasının Yapılışı

Brokolileri alıp çiçeklerinden ayırıyoruz, yıkıyoruz ve su dolu orta boy bir tencere kullanarak, brokolileri yumuşatana kadar haşlıyoruz. Yarım limon suyunu haşladığımız brokoli çorbamızın üzerine döküyoruz. Bu yöntem brokoli çorbasının keskin kokusunu önlüyor.


Havuç ve patatesimizi alarak yuvarlak bir şekilde doğruyoruz, tenceremizin içine atıyoruz ve yumuşayana kadar haşlıyoruz. Çok az miktar yağda küp şeklinde doğradığımız soğanları pembeleşene kadar sote yapıyoruz. Blender sayesinde brokoli, patates ve havucu haşladığımız öz sularını oluşturduğu sebzeli suda, sotelediğimiz soğanları da katarak eziyoruz. Yani blender sayesinde malzemeleri kıyıyoruz. 


Küçük bir tava alıp bir yemek kaşığı un ile yine bir yemek kaşığı tereyağını birlikte kavuruyoruz. Hafif bir şekilde kavuruyoruz. Bir bardak sütü ise yavaş bir şekilde unun üzerine döküyoruz ve çırpma telini kullanarak, kaynayana kadar karıştırmaya devam ediyoruz. Sos içerisine tuz, nane ve kırmızı biberi ekledikten sonra blenderda hazırladığımız malzemeyi brokoli çorbasının üzerine tekrar ekliyoruz.


brokoli




Artık son adım. Brokoli çorbamıza isterseniz et bulyonu katarak daha lezzetli bir hale getirebilirsiniz. Bayatlamış ekmekleri küp şeklinde doğrayıp, fırında hafif kızarttığımız ekmeklerimizle birlikte sağlıklı, faydalı brokoli çorbasını servise başlayabiliriz. Artık brokoli çorbasının yapılışını öğrendiniz. Brokoli çorbasının yapılışını eşinize dostunuza tarif ederek lezzeti paylaşabilirsiniz. Afiyet olsun..

Bu blogdaki popüler yayınlar

Neden Evlenemiyorum? Evlenmek İstiyorum Ama Olmuyor!

Boyun düzleşmesi Nasıl Geçer? Boyun Düzleşmesinden Kurtulmak!

Hollywood Profesyonel Filim Afişlerini bir Türk Tasarlıyor & Ünlü Türk Grafik Tasarımcı