Temizlikte Doğal Yöntemler




Temizlik İçin Doğal Maddeler Kullanın

Her zaman televizyonlarda, internette ya da radyolarda bizlerden ısrarla kimyasal ve zehirli olan güçlü temizlik maddelerini kullanmamız isteniyor. Bu kimyasallar ise birer hastalık sebebidir aslında. İçlerindeki klor ile sudaki klor birleştiğinde, çoğunun içinde var olan amonyağı hayati tehlike haline getiriyor. 

Bunları tüketmek yerine, evinizde zaten var olan diğer alternatiflerden yararlanmak gerekir. Gelin birlikte inceleyelim ve hangi madde ne gibi özelliklere, faydalara sahip?

Sirke: Sirke çeşitli meyvelerin mayalanmasıyla üretilir. Mayalanma ile birlikte asit içerdiğinden mikropları öldürüyor, yağları parçalıyor, mineral kalıntıları çözebiliyor. Ayrıca parlatıcı bir özelliği vardır.

Karbonat: Pastalar ya da yemekler için kullanılan karbonat, hem beyazlatıcı hem de kötü kokuları gideren özelliğe sahip. Bazı güçlü lekelerde ovularak uygulanması ve aşındırıcı özelliği ile etkilidir. Hatta haftada bir defa diş fırçası üzerine çok az koyduğunuz karbonat ile dişlerinizi fırçaladığınızda göreceksiniz ki dişleriniz daha beyaz ve daha temizlenmiş bir haldedir.

Boraks: Küflenmeyi önlüyor, koku gideriyor boraks minerali. Doğal bir malzeme olan boraks, eczanelerden ya da aktardan temin edilebilir. Pullu ve toz halinde olanları vardır. Her ikisi de aynı işlevi görür ayrıca kullanırken sıcak suda eritebilirsiniz.



Çamaşır Sodası: Sodyum karbonat bir mineraldir. Yağ ve kirler için iyi bir temizleyicidir. Köpürtücü etkisi vardır. Biraz da yakıcı özelliği var fakat kimyasal buharlara neden olmuyor. Karbonatın, suyu yumuşatma etkisini de unutmayınız. Sirke , karbonat, boraks ve çamaşır sodasının ortak özelliği suyu yumuşatmasıdır. Su ne kadar kireçli olursa olsun bu malzemelerin hepsi suyu oldukça yumuşatarak derin bir temizlik sağlıyor.


Narenciye Kabukları: Yediğimiz mandalina ve portakal kabuklarını atmayın. Kabukları, cam kavanoza koyun sonra üzerini geçecek şekilde elma sirkesi ile doldurun ve iki hafta bekletin. İki hafta sonrasında güzel kokan ve harika bir genel temizlik malzemesine kavuşacaksınız.

Arap Sabunu: Kimyasal temizlik malzemelerine bir alternatif olacak ve bitkisel yağ bazlı temizlik maddesidir.

Uçucu Bitkisel Yağlar: Parfümlerin önemli bir maddesi olan bitki yağları da yine eczane ve aktarlardan bulabilirsiniz. Evde hazırlayabileceğiniz temizleyicilere ve oda parfümlerine güzel bir rayiha katar bazıları da dezenfekte etmek için kullanılabilir.

Daha kuvvetli temizlik için, verilen tariflere özellikle virüslere ve bakterilere karşı etkili olan çay ağacı yağından birkaç damla ilave edebilirsiniz.     

Bu blogdaki popüler yayınlar

Neden Evlenemiyorum? Evlenmek İstiyorum Ama Olmuyor!

Boyun düzleşmesi Nasıl Geçer? Boyun Düzleşmesinden Kurtulmak!

Hollywood Profesyonel Filim Afişlerini bir Türk Tasarlıyor & Ünlü Türk Grafik Tasarımcı