Marvel'a Bir Karakter Daha - Venom

1947 yılında New York'ta Martin Goodman tarafından kurulan Marvel Comics, çizgi filim karakterlerini bünyesinde toplayıp ve canlandırıp bir çizgi roman yayımcısı olarak görevine adım attı. Çizgi roman dergilerle çocuklara hem ilham kaynağı olmuş hem de onların dünyasına farklı ve maceralı bir bakış vermiştir. O yıllardan günümüze kadar hızlı bir şekilde bu karakterler tüm dünyaya yayıldı. Hatta öyle yayıldı ki yolda yürüyen rastgele birini çevirip sorsanız örümcek adamı duymuştur ve görmüştür. Bir çok insanın çocukluğu bu karakterlerle geçti. Her çocuk gibi peşlerine düştük, oyuncaklarını bile aldık. Marvel Comics böylece milyonlarca çocuğun beynine girmeyi çok önceden başardı. Kendisini herkese sevdirdi. Çizgi romanlarla başladı. Oyunları da çıkmaya başladı. Daha sonra onlarca bölümlük çizgi filimlerle milyonları etkiledi. Televizyon atarilerinde ve Game Boy'larda, Play Station'da da yerini alarak kimileri için oyunların da vazgeçilmezi oldular. Bunlar da yetmedi filimlere geçiş yapıldı. Sadece örümcek adamın bile 3 bölümlük sinema filimi yayınlandı. Dahası, diğer karakterlerde aynı şekilde hayatlarına devam ediyor.. 


SpiderMan

Marvel Comics demişken karakterleri düşünelim. Peki bu güçlü karakterler olmasaydı, Marvel Comics kurulabilir miydi sizce? Elbette çok zor olurdu, hatta hiç olmazdı belki de.


Venom



Tabi ki Marvel ve karakterleri demişken asıl kurucu ismi hatırlamadan olmaz. Bu karakterleri tasarlayan asıl önemli isim ise Stan Lee'dir. Stan Lee, kendi zamanında bu karakterleri düşünmüş, inanmış ve kaleme almıştır. Ortaya çıkan Spider-Man, Hulg, X-Man, Thor, Iron Man ve daha birçok süper kahramanların babası olmuş ve onları dünyaya yayan, dünyaya tanıtan tek isim olmuştur. Stan Lee, kendi zamanında yılda 50 milyon kopyasını da satmayı başarmıştır. Sadece Spider Man değil bir çok süper kahramanları çizip dünyaya yaydı. 

Venom ile gayet başarılı bir karakteri daha hayata geçiren ve filimde de oldukça başarılı bir şekilde dünyaya sunabilen şirket, seyircilerini mutlaka etkiledi. İçinize işleyip sahibine inanılmaz deneyimler yaşatan Venom, çok yetenekli. Hikayesi ile, senaryosuyla, görsel efektleri ile filim kaçırılmaması gerekenler arasında yerini korumaktadır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Boyun düzleşmesi Nasıl Geçer? Boyun Düzleşmesinden Kurtulmak!

Neden Evlenemiyorum? Evlenmek İstiyorum Ama Olmuyor!

Hollywood Profesyonel Filim Afişlerini bir Türk Tasarlıyor & Ünlü Türk Grafik Tasarımcı