Dünyayı Uzaydan Seyredin! Denediniz mi? & Ustream-ISS Uydusu



dünyayı canlı seyret



Teknolojinin her geçen gün gelişmesi, ilerlemesi devam ettikçe zeki varlıkların ilgisini de çekmeye devam ediyor ve devam edecek. Zeki varlıklar için teknolojinin, bilimin ilerlemesi insanlığın tekamül sürecini hızlandırıyor. Tabi var olan birikimi birileri geçmiş uygarlıklarda olduğu gibi yok etmezse. İnsanoğlu uzaya açılmasıyla birlikte uzayı uydu çöplüğüne çoktan çevirdi. Her yıl dünyadan uzaya çeşitli amaçlar için roketler fırlatılıyor. Bunlardan bir tanesi de ISS (International Space Station) uydusu. Üzerindeki kameralarla çekimlerine sürekli olarak devam ediyor.



ISS Uydusundan Dünyayı Seyredin

Ustream tv ile dünyayı canlı olarak uzaydan seyredebilirsiniz. Yerden tam 403-410 km yükseklikte hareket halinde olan ISS uydu kamera ile anlık olarak dünyayı görebilirsiniz. Uzaydan dünyayı seyretmek her insanın en az bir defa da olsa hayal ettiği, istediği bir şeydir. ISS uydusu, 7/24 durmadan dünyanın etrafında 410 km yükseklikten dönmektedir. Dürbün kullanmadan ISS uydusunu gözlemleyebilirsiniz. ISS uydusu, parlak bir yıldız şeklinde sürekli hareket halindedir.






ustream




Ustream Nedir?

Ustream 2007 yılında kurulmuş bir yayın hizmetidir. İsteyen herkes bu siteden tüm dünyaya yayın yapabilir, bilgi ya da haber paylaşabilir. 2006 yıllarında Amerikalı John Ham ve Brad Hunstable ile Macarlı olan yazılım uzmanı Dr. Gyula Feher öncülüğünde kuruldu. O zamanlar Amerika Irak'a özgürlük getirebilmek için çabalıyordu. Ne acı ki özgürlük bir türlü gelemiyordu. Amerikalı askerler sürekli gece gündüz masumların üzerine bombalar yağdırdığı gibi tüm masum sivilleri, yaşlı çocuk demeden öldürüyordu.




İşte bu esnada gurbette Irak'ı bombalayan Amerikalı askerler, ailelerinden uzakta oldukları için aileleriyle, dostlarıyla görüşmeleri gerekiyordu. Böylece bu üç girişimci ustream üzerinde çalışmaya başladı. Mart 2007 yılında hizmete girdi. Yayın yapmak istiyorsanız üye olmanız gerekiyor onun dışında canlı olarak bir kaç başlık altındaki kanalları ya da dünyayı yükseklerden, uzay boşluğundan seyredebilirsiniz. 



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Neden Evlenemiyorum? Evlenmek İstiyorum Ama Olmuyor!

Boyun düzleşmesi Nasıl Geçer? Boyun Düzleşmesinden Kurtulmak!

Hollywood Profesyonel Filim Afişlerini bir Türk Tasarlıyor & Ünlü Türk Grafik Tasarımcı