Erkeklere Uygulanan Cinsel Şiddet=Kadına Şiddet

cinsel şiddet





Gün geçmiyor ki haberlerde, gazetelerde kadınlara karşı yapılan şiddete, tecavüz haberlerine, asıl ve en çok olanı kadın cinayetlerine rastlıyoruz. Tabi bu haberler ya da cinayetler, belirli aralıklarla sürekli yaşanmaktadır. Kadınlara karşı yapılan bu saldırılar, öldürmeler, cinayetler, vahşet son derece üzücü ve asla kabul edilemez hadiselerdir. Dünya genelinde de yaşanmaktadır tabi ki sadece bizim ülkemize özel değildir.







Dünyadan Örnekler:

Batı, İki Yüzlülüğünü Artık Gizleyemiyor,

Rapordaki istatistiklere göre Avrupa’da her 10 kadından biri 15 yaşından itibaren cinsel şiddete maruz kalırken, her 20 kadından biri tecavüze uğramış. Her 5 kadından biri ise eski veya şu an birlikte olduğu eşinden cinsel ve fiziksel şiddet görmüş. Çocukluk dönemi ile ilgili yapılan araştırmada ise, her 10 kadından biri, 15 yaş öncesinde bir yetişkinden cinsel şiddet görmüş.




Verilere göre kadınların sadece yüzde 14’ü eşlerinden, yüzde 13’ü ise yabancılardan gördükleri şiddeti ilgili makamlara bildirmişler. Yayınlanan istatistikler, sözde medeniyetleri ile insan haklarındaki gelişmişlikleriyle övünen Avrupalıların kadına verdiği değeri gözler önüne seriyor. Mesnetsiz ve ilmi temellerden yoksun iddialar ile kadın konusunda İslâm’ın getirdiği hakkaniyeti kara propagandaya çeviren Batılılar iki yüzlülüklerini artık gizleyemiyorlar. (Mart 2014)



bayan vücut ölçüleri






Günümüzde Erkekler Süresiz Olarak Görsel Şiddet Altındadır

Aslında konuyu dağıtmadan hızlı bir şekilde günümüzde erkeklerin maruz kaldığı cinsel şiddete değinelim.



Erkekler yaratılışları gereği görsel olarak uyarılan, görsele önem veren, seven, güzelliğe düşkün varlıklardır. Kesinlikle herkes güzel olanı sever ve ister. Özellikle kadınlar erkekler için fazlasıyla çekici diyebiliriz. Günümüzde teknoloji ile birlikte artık dünya bize çok yakınlaştı. Erotizm ve porno içerikli ve tv lerde de gördüğümüz krem ya da şampuan reklamlarındaki her türlü erotik kadın görüntüleri geçmiş yıllara göre günümüzde artık tavan yapmış vaziyettedir. Erkekler bugün her koldan oldukça yoğun bir şekilde kadın vücudu ile kasıtlı olarak tahrik edilmektedir. 



Otobüste, metrobüste, sokaklarda, çarşılarda, televizyonlarda, dizilerde ve reklamlarda, akıllı telefonlarda ve özellikle İnternette bu tür görüntüler bugün çok çok yaygınlaşmıştır. Bir bayanın giyimindeki küçük bir dekolte bile bir uyarıcı olarak erkek beynine hücum etmektedir. Erkekleri etkilemekte ve içindeki bayan arzusunu harekete geçirmektedir. Hatta her hangi bir sevgilisi ya da eşi olmayan erkeklerin bu şekilde süresiz olarak uyarılması, erkeklerin ruh, beden ve psikolojik tablosunu oldukça kötü bir şekilde şiddetli bir yıkıma yol açtığını hatırlatmak isterim. Erkeklerin düştüğü bu durum acınası değil midir? Erkekler gün boyu, birbirinden farklı bir çok bayan tarafından sürekli olarak görsel uyarım, cinsel uyarıma maruz kalmış bir halde yaşamına devam etmektedir.




Erkekler bu şekilde hemen her gün bu tür bir şiddete, daha doğrusu cinsel şiddete maruz kalmaktadır. Hatta 7-11 yaşından itibaren erkekler, bu tür çekici kadın görselleri ile sürekli olarak her an tahrik edilmekte, sürekli olarak uyarılmaktadır. Her ne kadar kadınlar bu konuyu hiç önemsemeseler ya da anlamamak için çaba gösterseler de, kabul etmeseler de bu böyledir. Bu tamamen gerçektir. Hatta evlilikleri ve erkekleri bundan korumak için ciddi olarak bir şeyler düşünülmeli ve uygulanmalıdır. 




Evliliğin Para Harcama Yarışı Haline Getirilip Çok Zorlaştırılması, Hatta Maddi Zorlukların Olması, İnsanların Özellikle Erkeklerin Evlilikten Kaçmasına Neden Olmaktadır. Erkekler, bir yandan Cinsel Şiddet Altında diğer Taraftan Evlenebilmenin Zorlu Süreci Arasında SIKIŞMIŞ Vaziyettedir.

İşte Kadına Şiddetin Temelinde bu Problemlerin Olduğunu Düşünüyoruz.



Cinsel açlık, cinsel mutsuzluk, sevgilisi olmamış erkeklerin ve de evli fakat evliliğinde mutluluğu yakalayamamış erkeklerin, eşini bulmak isteyip bulamamış erkeklerin kadın cinayetlerinin nedenlerine birer delil olarak gösterebiliriz. Sevgilisiyle hemen evlenmek istese de bir erkek, Türkiye şartlarında bu hiç kolay olmamaktadır. Bunun sonucu ciddi öfkeye de neden oluyor.  




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Neden Evlenemiyorum? Evlenmek İstiyorum Ama Olmuyor!

Boyun düzleşmesi Nasıl Geçer? Boyun Düzleşmesinden Kurtulmak!

Hollywood Profesyonel Filim Afişlerini bir Türk Tasarlıyor & Ünlü Türk Grafik Tasarımcı