İngilizce Öğrenmek Artık Daha Kolay!



İngilizce Öğren


Yabancı bir dil öğrenmek insana bir ayrıcalık ve değer katar. Yabancı bir dil olarak ingilizce öğrenmek size bağlı. Her ne kadar kitaplar, okuma parçaları ve dinleme kasetleri olsa da sizin bunlarla ne kadar süre ilgilendiğinize bağlı aslında. Motivasyonunuza, ilginize, yabancı bir dil öğrenme isteğinize çok bağlıdır ingilizce öğrenmek. Çünkü yabancı dil ya da ingilizce öğrenmek motivasyona, isteğinizle ve de sabırlı olmanızla da yakından ilgilidir.


Neye seviniyorum biliyor musunuz? Beni gerçekten mutlu eden bir teknoloji var. İşimizi çok büyük ölçüde kolaylaştıran ve bize yardımcı olan bir teknoloji. Elbette internetten bahsediyorum. Ortaya çıkmasında tek bir amacı vardı. O da bilgiye kolay erişim. Bu inanış ile ortaya çıktı ve her yeri sardı. Öyle de oldu. Artık internetin sayesinde gazete, dergi ve bir çok bilgiye ulaşıyoruz kolayca. Özellikle konumuz gereği yabancı bir dil öğrenirken internet bize çok destek olmaktadır.





Tureng, google translate ya da sesli sözlük gibi sözlükler sayesinde işimiz oldukça kolaylaşıyor ve eski kalın sözlüklerdeki binlerce kelime içerisinde zahmet çekmiyoruz. Ah neydi o yıllar! bir sözlük içerisinde bir kelime bulmak. Sadece 10 kelime baksanız 11. kelimeye bakmak size oldukça zor geliyordu. Çünkü yoruyordu insanı. Artık o yıllar da geride kaldığına göre işimiz daha da kolaylaştı. İnternette de yüzlerce ingilizce makale zaten var. İngiltere ingilizcesi mi yoksa Amerikan mı istiyorsunuz? Hepsi bize çok yakın. Şimdi ingilizceye başlayın hemen okuyun..

ingilizce öğrenmek


Düşünsenize öyle bir devir ki istediğiniz ülkenin gazetelerine erişebiliyorsunuz. Peki eskiden times gazetesi bize yakın mıydı, ya da her hangi bir ülkenin gazetesi? Elbette ki hayır. Ama şimdi hem Amerika hem de İngiltere'ye ait times gazetesine ve diğer yüzlercesine erişebiliyorsunuz. Bu sizce önemli bir imkan değil midir? Değerlendirebilen kişiler için gerçekten faydalı bir imkandır. Amerika ya da İngiltere vatandaşları için sürekli güncellenen gazetelere göz atmak istiyor musunuz? O zaman bir göz atın diyorum. İngiltere için buradan, Amerika için buradan sayfalara ulaşabilirsiniz. Açılan sayfada gördükleriniz hayal değil gerçektir. Hem de milyonların sürekli ziyaret ettiği devasa yabancı medya. 



İngilizce öğrenmek için harekete geçin video seyredin. Çok değerli ve faydalı bir ingilizce video kanalını tanıtmak isterim. O da Erkan Önler'in hazırladığı çok faydalı ingilizce videoları. Buradan YDS soru çözümlerini, en iyi cümle çevirilerini Erkan Önler'in çok başarılı anlatımlarıyla takip edebilirsiniz.





Tabi bu siteler ingillizceye yeni başlayanlar için zor ve ağır gelebilir. Ama korkmaya hiç gerek yok. Üstüne gide gide, çalışmaya sürekli devam ederek bu seviyelere geleceğiz. İngilizceyi çözeceğiz. 

Eğer isteğiniz hiç yoksa önce burayı halletmemiz gerekiyor. En başta yabancı bir dil öğrenmek istemelisiniz. İçinizden kelime ezberlemek ya da paragraf okumak ve anlamaya çalışmak gelmeli.






Neden İngilizce?
Neden ingilizce diyorsanız eğer şöyle bir hatırlatma yapalım; Bugün dünyada en çok konuşulan diller arasında ikinci sırayı korumaya devam ediyor ingilizce. Üçüncü en çok konuşulan dil ispanyolca, birinci ise çincedir. Hal böyle olunca ingilizce öğrenmenin gerekli olduğu ortaya çıkmaktadır. Yabancı dil öğrenmek kişiyi daha fazla insana ulaştırıyor. Aradaki engelleri kaldırıyor. Böylece ingilizce öğrenmek ya da yabancı bir dil bilmek, daha fazla insanla iletişim kolaylığı sağlıyor. İşte bu yüzden biz de diyoruz ki ingilizce öğrenmeye başlamak gerek.




İngilizce için Kurslar ya da Online Seçim
Seçim size ait elbette. Ya kurslara yüzlerce lira ödeyerek yabancı bir dil öğrenmeye çalışacaksınız, veya daha uygun ücretlerle internetten öğreneceksiniz ingilizceyi. Bir öneri mi istiyorsunuz? Tabi ki ben size interneti öneriyorum. Çünkü internet bilgi kullanımı kolaylığı sağlamaktadır. Daha sonra yabancı dil pratik konuşmak için de speak cafelere giderek ingilizcenizi geliştirebilirsiniz. Yapmanız gereken sadece çalışmaya ve okumaya devam etmektir.


Eğer evde ingilizce çalışmak, ingilizce öğrenmek, ingilizcenizi biraz daha ilerletmek istiyorsanız, bilgicik.com size tavsiye ediyorum. Siteye girip osym sınavları kısmından kpds sınavlarına tıklayın çıkan soruları çözün. Göreceksiniz bir şeyler öğreneceksiniz.



Alt Yazılı Programlar Muhakkak Faydalıdır
Ülkemizde cnbc gibi kanallarda yayınlanan dizi ve bazı programlar türkçe alt yazılıdır. Türkçe alt yazılı olanlara nazaran ingilizce alt yazılı programlar ve de ingilizce seslendirilen dizilere odaklanmak daha faydalıdır. Yani hem sesli hem de ingilizce alt yazılı olandan bahsediyorum. Bu programları takip etmek ya da internetten bulup seyretmek, bilmediğiniz kelimelere odaklanıp öğrenmeye çalışmak kişiye elbette bir şeyler kazandıracaktır. Mesela bunun gibi..  


Ya da böyle bir çizgi filme ne dersiniz? Takip edin kesinlikle faydasını göreceksiniz.





Benzer:

İngilizce öğrenmek için            YDS Sınavlarına hazırlık için ingilizce öğrenmek


Tavsiye ettiğim ingilizce öğrenme websitesi

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Neden Evlenemiyorum? Evlenmek İstiyorum Ama Olmuyor!

Boyun düzleşmesi Nasıl Geçer? Boyun Düzleşmesinden Kurtulmak!

Hollywood Profesyonel Filim Afişlerini bir Türk Tasarlıyor & Ünlü Türk Grafik Tasarımcı