Aşırı Meyve ve Kilo Problemi


Aşırı Meyve Tüketmek Kilo Yapıyor

obezite problemi

Funda Esin Fakılı Zirve Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesinde, Beslenme ve Diyetetik Uzmanı olarak görev yapıyor. Kendisi obezite problemi olan bayanların hamileliklerinin, önemli sıkıntıları da beraberinde getirdiğini açıkladı. Ayrıca aşırı kilo ile birlikte, hamile kalanların çocuklarının da obezite riski taşıdığını belirtti. Kilolu hamile bayanların düşük yapma ihtimali olduğu gibi, bebeklerde şeker, tansiyon ve kalp ile ilgili hastalıkların daha fazla görüldüğünü belirten Fakılı “ Obez olan bir annenin çocuğunun da obez olma ihtimali artıyor.” dedi. 



Fazla kilolara sahip olan bayanların normal kiloya kavuşmadan önce, hamile kalmayı düşünmemeleri gerektiğini savundu. Ayrıca obez olan hanımlar kilo veremiyorlarsa eğer en çok 6 ya da 9 kilo alarak hamileliği tamamlamaları gerekir. “Bu ise planlı bir şekilde diyetisyen ve doktor kontrolü sayesinde olabilir.” şeklinde açıklamalarda bulundu. Obezite konusunda en başta ailelerin bilinçlendirilmesinin önemli olduğunu belirtti. Ailelerin çocuklarına dersler ve sınavlar hakkında fazla baskı yapmaları, okul ile ilgili onları sıkıştırmaları ve evlatlarını strese sokmaları ise obezite olma ihtimalini arttırdığını savundu. Çünkü stresin ne kadar zararlı olduğunun bilincindeyiz sanırım.


meyve çeşitleri


Kış aylarında insanların fazla meyve tükettiklerini de hatırlattı. Fakılı, meyvelerin yalnız başına yenmesinin ciddi sağlık problemlerini beraberinde getirdiğini söyledi. Meyvelerin tek başına yenmemesi gerektiğini belirtti. Kendisi devam etti “Çünkü içlerinde bulunan ve protol isminde karbonhidratların en küçük birimleri vardır. Bu madde ise zaman içerisinde yağa dönüşebiliyor. Bundan dolayı meyveler yalnız başına aslında yenmemelidir. 

Yoğurt ya da sütle beraber yiyebilirsiniz. Ekmek ve makarnadan çekindiğimiz gibi aslında aşırı meyveden de çekinmeliyiz. Aşırı meyve tüketimi doğrudan yağa dönüşmektedir. Hatta bölgesel olarak yağlanma meydana gelmektedir. Böylelikle ileri ki dönemlerde kalp hastalığına, tansiyona ve daha fazla hastalıklara da davetiye çıkarıyor. ”


meyveler


Aslında meyve yemekle kilo mu alınır gibi bir düşünce aklınıza gelebilir. Fakat bir gerçek var ki o da aşırı yemek, her zaman zararlı. Doğal olarak kilo da yapacaktır. Vücudun gereğinden fazlasını vücuda yüklemek yağa dönüşecek böylece hem kilo almış olacağız hem de bazı hastalıklara davetiye çıkarmış olacağız. Sonunda bizde de obezite problemi ve şeker problemi meydana gelecek, hemen doktor doktor koşturacağız. Bildiğiniz en iyi bir beslenme, diyet uzmanı var mı acaba diyerek sıkıntılar içinde aranıp didineceğiz ki buna hiç gerek yok.

Eğer obezite problemi yaşamak istemiyorsak, inanın midemize ve yemek borumuza biraz dikkat etmemiz gerekir. Aksi taktirde obezite problemi ile iyi bir dost olabiliriz. Her şeyin bir ölçüsü olduğunu unutmamak gerekir.   

Bu blogdaki popüler yayınlar

Boyun düzleşmesi Nasıl Geçer? Boyun Düzleşmesinden Kurtulmak!

Neden Evlenemiyorum? Evlenmek İstiyorum Ama Olmuyor!

Hollywood Profesyonel Filim Afişlerini bir Türk Tasarlıyor & Ünlü Türk Grafik Tasarımcı