Kariyer.net gibi Siteler İşe Yarıyor mu?

iş ilanları





Her nedense iş verenlerin tercih ettiği kariyer.net gibi iş bulma websiteleri ülkemizde her zaman revaçta. Bu internet siteleri sık ziyaret edilen siteler arasında yer alıyor. Neden? Çünkü insanların işe ihtiyacı geçinmek için paraya ihtiyaçları var. Kendilerine bir iş bulmak niyetiyle bu siteleri ziyaret ediyor. Peki işin can alıcı sorusunu sormak istiyorum. Bu siteleri kullanan, her hangi bir işe başvuran kaç vatandaş olumlu sonuç alabiliyor? 



İş Başvurusu Yaptığımız Sözde İş Bulma Siteleri
Genellikle sadece iş başvurusu yaptığımızla kaldığımız sözde iş bulma siteleri de her geçen gün artıyor gibi. Evet içerisinde yüzlerce firmanın iş ilanlarını görebiliyoruz. Ama nedense iş verenlerin beklentileri de dudak uçuklatıyor cinsten. Sanki Nasa'da arge bölümünde çalışacağız? ya da insan üstü özellikler taşıyan bir birey mi istiyorlar. Bence onlar da ne istediklerini bilmiyorlar. Acaba iş verenler böyle mi düşünüyorlar? Maksat ulaşılamaz bir ilan olsun, çalışacak kişinin daha işe başlamadan gözünü kokutmak olsun..

 Ya da farklı bir yerlerde ya da bazı diğer firmalardan bir çıkarları mı var iş verenlerin?



Kariyer.net ya da Scret.cv Özel
İş başvurusu yaptığımız fakat olumlu sonuç alamadığımız bu gibi siteleri tercih etmektense iş kur gibi devlet tabanlı siteleri tercih etmek daha avantajlı olabilir. Çünkü işkur da iş verenlere ulaşmanız daha kolay. Çünkü mail adresinden tutun telefon numarası bile bırakıyor iş verenler. Beğendiğiniz iş ilanına açık iş ilanı kısmından işkur'a kayıt olmadan bile görebiliyorsunuz. Açık iş ilanı kısmında hangi iş ilanlarının var olduğunu görebiliyorsunuz. Direk karşınıza listeleniyor. Fakat işkur internet sitesinin büyük eksiklikleri de mevcut. Adres ya da yaş gibi kriterler ile başvuru yapma aşamasında insanlara engeller çıkarsa da işkura bizzat gidip başvuru yapmak çözüm olabilir.



işkur
Uyarı: İşkur websitesine girdikten sonra ili ve ilçeyi seçmeniz gerekiyor. Önce sağ aşağıda açık iş ilanı kısmına tıklayın daha sonra il ve ilçeyi seçin. Sonra ilinizi seçin ara butonuna tıkladıktan sonra da ilçeyi seçip tekrar aramanız gerekiyor.





Fakat gelin görün ki secret.cv ya da kariyer.net gibi sitelerde sadece iş ilanlarını görmekle yetiniyorsunuz. Bu şikayeti bazı gruplar linkedin'de de zaman zaman yapıyorlar, bunu görünce şaşırmamak gerek. Aslında ağzımızla kuş tutsak da bize ulaşacakları yok. İş verenler sizlere sesleniyoruz. Siz de iyi biliyorsunuz ki iş ilanlarına başvuranlara ulaşmak zor değil sizler için. Bize ulaşın bize değer verin. Emin olun ki işiniz daha iyiye gidecektir.



İnsanlara iş ilanlarını gösterip daha sonra çok çok az kişiye ulaşmak nasıl normal bir durum olabilir? Bunu sorguluyoruz ve buna çare arıyoruz. Buna evet, gerçekten işe yarar bir çare istiyoruz.  

İş kur İnternet Sitesi ve Kötü Hizmeti

İnsanların ihtiyaçlarını karşılamak amacı ile kurulmuş bu tür internet siteleri maalesef bugün oldukça başarısız. Kötü ve bir çok eksik ile tasarlanmış site, herhangi bir iş başvurusu yapmak isteyen kullanıcıların canını sıkmaya devam etmektedir. İstediiniz bir işe başvuru yapmak istediğinizde karşınıza çeşitli engeller çıkıyor ve iş başvurusunda bulunamıyorsunuz. Ya yaş engeli ya da meslek bilgisi veya adres bilgisi eşleşmediğinden site hata veriyor. İşin kötüsü buna bir çözüm de bulunmuyor. Sıradan bir işe bile başvuru yapılmasına izin vermeyen işkur websitesi, böylesine kullanışsız bir tasarımı ile puan kaybetmeye, insanları mağdur etmeye devam ediyor.   









Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Neden Evlenemiyorum? Evlenmek İstiyorum Ama Olmuyor!

Boyun düzleşmesi Nasıl Geçer? Boyun Düzleşmesinden Kurtulmak!

Hollywood Profesyonel Filim Afişlerini bir Türk Tasarlıyor & Ünlü Türk Grafik Tasarımcı